• Oferta juaj e çmimit është bosh
Bukuria e gurit
Për ne parësore është cilësia. Ne i marrim blloqet tona nga guroret më të mira në mbarë botën. Inspektimi i rregullt dhe përzgjedhja e kujdesshme e zotit Mazreku garanton se do t'ju sjellim më të mirën nga vende si Brazili, Meksika, Afrika e Jugut, Egjipti, Pakistani, Irani, Kina, Turqia, Italia, Franca dhe Norvegjia.

 

Bukuria, qëndrueshmëria dhe eleganca e së kaluarës. Zbuloni gurin për shtëpinë e juaj.

Guri është një xhevahir i interierit dhe një material ndërtimi i jashtëzakonshëm. Për shkak të bukurisë, vetive unike dhe vlerës investuese, guri është një gral i shenjtë midis materialeve natyrore dhe në ndërtim si dhe në dizajn i përket historikisht dhe aktualisht një vend ekskluziv

Ju mund të admironi dhe përdorni më shumë se 500 lloje gurësh natyralë ne gdhendje të ndryshme, nga shkëlqimi i lartë deri te sipërfaqja e ashpër dhe jo e rrëshqitshme. Do të prekni historinë, do të njihni fuqinë e natyrës, lërini veten të frymëzoheni nga bukuria e gurit.

Kërkimi për të gjetur një gur tingëllon si një aventurë. A kam të drejtë apo është punë e pastër?

Të udhëtosh për gjetur një gur është pikërisht një  aventurë. Është një udhëtim në vendet ë ndryshme shpesh dhe të largëta  të botës, atje ku kërkoj gurët më të bukur dhe më cilësorë.

 

Udhëtoni shumë? Personalisht shkoni kudo?

Unë i zgjedh të gjithë gurët vetë. Me rritjen e firmës, unë kaloja gjithnjë e më shumë kohë në udhëtime, prandaj  gruaja ime Ingridi më shoqëron shpesh. Më shoqëroi mua edhe në udhëtimin tim gjatë muajit Shkurt në Indi, ku kaluam disa javë duke zgjedhur gurë.

 

Çfarë po kërkonit në Indi?

India është vendi i  granitit dhe mermerit, dy gurët me të cilët punoj më shumë. Graniti është shumë i fortë, rezistent ndaj nxehtësisë, njollave, gërvishtjeve, më pëlqen të punoj me të. Ndërsa mermeri është një nga gurët më të bukur, është i pastër dhe elegant, sidomos në Indi e gjej në shkallë ngjyrash të mahnitshme.

Por India ka për mua dhe një vlerë tjetër personale. Ishte ajo që, pas zbulimit, më dha shkëndijën e parë tek unë. Gurët e mi të parë i solla prej andej në '96.

 

A keni një përfytyrim të saktë se çfarë guri kërkoni, para se të udhëtoni?

Nga eksperienca e këtyre viteve e di që granitin e jashtëzakonshëm do ta gjej në jug të Indisë dhe në veri mermerin. Kur udhëtoj diku, zakonisht shkoj me siguri dhe nuk kthehem në shtëpi derisa të blej atë për të cilën kam shkuar.

 

Pra, ju shkoni në një vend, në një gurore konkrete, me një ide se çfarë dhe sa do të blini? Blini dhe  ktheheni në shtëpi? Si në një supermarket?

Nuk është ekzakt kështu. Gurët kanë bukuri të ndryshme dhe cilësi të ndryshme. Zgjedh guroret ku mendoj se do të gjej më të mirën, por jo gjithmonë çdo gjë nuk shkon kaq lehtë dhe kaq shpejt. Ndonjëherë gjetja e gurit të duhur për Adriatikun është më e vështirë, pasi për mua cilësia është një vlerë me të cilën nuk bëj kompromise

"CILËSIA ËSHTË PËR MUA NJË VLERE KU NUK BËJ KOMROMIS."

 

Pra, ju i njihni mirë gurët dhe guroret. A ndodh që t'ju befasojë diçka ose  të zbuloni diçka të re?

Më pëlqen të zbuloj. Gjithnjë jam i vëmendshëm në udhëtimet e mia dhe ndonjëherë arrij të gjej diçka të veçantë dhe që më befason edhe mua.

 

Ku tjetër shkoni për "të blerë“?

Për mua, India është më tërheqësja, por udhëtoj edhe në Turqi, Iran, Pakistan, Afrikën e Jugut, Brazil e deri në Skandinavi.